• 14313443552-str-sommarvy

Kielipesä på Vasikkavuoma den 10-12 Juli

 

Slåttermyren Vasikkavuoma där kielipesä anordnas.

Slåttermyren Vasikkavuoma där kielipesä anordnas.

STR-T Pajala i samarbete med ABF ordnar mellan den 10 och 12 Juli Kielipesä (Språkbad) på
vackra Vasikkavuoma Camp. Detta är en möjlighet att prata och sjunga på Meänkieli varesig du kan mycket eller lite av språket.
Oberoende av ålder tror vi du kommer kunna trevliga och ispirerande dagar med oss.
Evenemanget är kostnadsfritt och människor av alla åldrar är välkomna.

För mer information och anmälan ta kontakt med på Marianne Liinanki 070-6082142.

 

VÅR FÖRENING / MEÄN FÖREENINKI

Met Nuoret är en partipolitiskt obunden organisation för unga som känner samhörighet med meänkieli och det ursprungliga språkområdets kultur och historia. Vi verkar för att stärka unga tornedalingars identitet, språkliga och kulturella utveckling och vara opinionsbildande, ett språkrör för barn och ungdomar i högre instanser. Det geografiska området Tornedalen syftar till älvdalskommunerna Haparanda, Övertorneå och Pajala och även delar av Kiruna och Gällivare Kommuner. Det finns uppskattningsvis mellan 40 000-70 000 meänkielitalande personer i hela Sverige. Dock torde betydligt fler identifiera sig som tornedalingar. Sådana som kanske inte bor i Tornedalen eller ens i Sverige och inte heller äger språket, men vars själ, hjärta och tanke är sprungen ur mandelpotatisen, torrfurorna och de ändlösa myrarna. Idag talas meänkieli i mindre utsträckning av yngre generationer, vilket har skapat en slags utanförkänsla hos dem som inte talar språket. Vi vill därför öppna upp möjligheten och viljan till att bevara vår minoritetsgrupp, inte bara genom språklig kunskap utan även genom kulturell, social och historisk kunskapsspridning.

Met Nuoret on puolueeton föreeninki nuorille, jotka tuntevat olevansa yhteydessä meänkieliin ja alkuperäisen kielialueen kulttuuriin ja historiaan. Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa!

Met Nuorets verksamhet finansieras till stor del genom verksamhetsbidrag från Region Norrbotten.

KONTAKT / YHTEYS

info@metnuoret.se